Årets kvinnliga entreprenör

– Vår utmärkelse till en framgångsrik företagare

Med denna utmärkelse vill Föreningen Kvinnor & Företag, Lidingö bidra till att lyfta fram kompetenta och kreativa kvinnor bland nätverkets medlemmar och bland företagen på Lidingö, samt skapa goda förebilder för andra kvinnliga företagare.
Medlemmarna i Kvinnor & Företag nominerar pristagare och den av årsmötets utsedda jury väljer pristagaren. Vanligtvis koras ”Årets kvinnliga entreprenör” i samband med vår årliga sommarfest.

Kriterier för Årets kvinnliga entreprenör

En bra förebild som kvinnlig företagare vad gäller:

 • Yrkesmässigt
  välskött företag, rolig, udda eller unik verksamhet, framgångsrik, nytänkande, med förmåga att inspirera andra samt bra på att ta vara på och utnyttja vårt och andra nätverk
 • Socialt
  delar med sig av erfarenheter, kunskaper och kontakter, stöttar andra kvinnliga företagare
 • Kvinnoperspektivet
  vågar satsa, utveckla och ta vara på egna och andras kunskaper, samarbetar med andra kvinnor
 • Lidingöperspektivet
  arbetar för näringslivets utveckling och/eller kulturinsats
 • Engagemang i föreningens verksamhet
  genom att aktivt delta i föreningens verksamhet och genom insatser för medlemmarnas bästa

Årets kvinnliga entreprenör 2023

Som en frisk fläkt och en virvelvind har den här medlemmen tagit nätverket och Lidingös näringsliv med storm. Med sin entusiasm och motto om att ingenting är omöjligt inspirerar hon oss andra att vara lika modiga i våra verksamheter som hon själv är. Att generöst stötta andra är naturligt för henne och hon har på kort tid blivit en viktig aktör för Kvinnor & Företag och för nätverkets utveckling.

Sedan hon etablerade sin verksamhet här på Lidingö finns det nog ingen som inte har hört talas om hennes engagemang för hälsa och mat. Hon fyller begreppet snabbmat med helt nytt innehåll och krossar alla fördomar om att snabblagad mat ska vara lika med ohälsosamt. Mitas mat är en tillgång för hela ön och inte minst för oss i nätverket!

Årets kvinnliga entreprenör är Mita Magnusson!

Årets kvinnliga entreprenör 2022

Årets kvinnliga entreprenör på Lidingö är en högt uppskattad företagare, inte bara i Kvinnor och Företags nätverk, utan även av många Lidingöbor.

Sara Melander är företagaren som alltid har ett leende på läpparna, trots att hon tampats med många utmaningar. Den glädje hon bär med sig smittar oss andra och Sara är med sin fantastiska glassbar en sann entreprenör!

Hon har genom åren varit fast besluten att ta företaget framåt och har arbetat hårt för att nå dessa mål och inspirerat oss andra.

Med många idéer och kreativitet fortsätter Sara leda sitt företag till nya höjder. På ett unikt sätt har hon med sitt team utvecklat sitt företag till en plats där alla är välkomna. En plats som många förknippar med glädje, sommar och sol.

Årets kvinnliga entreprenör är Sara Melander!

Årets kvinnliga entreprenör 2021

Årets kvinnliga entreprenör på Lidingö är en kreativ nytänkare i en bransch som funnits länge. Sandra Teresa tycker om att återanvända jordens naturliga materialval när hon tillverkar sina fina, omtyckta smycken.

Hon har en stor social kompetens och har fått flera tusen följare på Instagram och många har fallit för hennes vackra, ofta färgstarka smycken. Sandra Teresa Smycken har sedan 2016, med Lidingö som bas, utvecklats starkt via egen webbshop och via återförsäljare.

Som duktig nätverkare och ordförande i Kvinnor och Företag har Sandra Teresa under covid-19 pandemin med stor drivkraft fått föreningen att inte bara överleva utan att gå vidare framåt. Hon har också tagit sig tid till att dela med sig av sig själv och sin kunskap och samarbeta med andra kvinnliga företagare på Lidingö.

Årets kvinnliga entreprenör 2020

Årets kvinnliga entreprenör är en nytänkare i en gammal bransch. Hon står pall när andra faller och har anammat både nya säljtekniker och gamla maskiner för att ta fram nutida produkter till en ny målgrupp.

Hon är på god väg att etablera ett namn – inte bara på Lidingö – utan i hela Sverige. Utländska kontakter knyts ständigt och vi ser en enorm potential för framtiden.

Hon är professionell med gedigna kunskaper i sitt fält och utmärker sig som kreativ, positiv, varm och inspirerande!

En av hennes främsta talanger är nätverkande, att ge och ta. Under en period var hon föreningens ordförande när ingen annan ställde upp. Föreningen har mycket att tacka henne för. Paula Lönnkvist och Knit4u har enhälligt röstats fram till årets kvinnliga entreprenör 2020.

Årets kvinnliga entreprenör 2019

Årets kvinnliga entreprenör är kompetent, engagerad och positiv. Genom sitt lyhörda och kreativa arbete hjälper hon nyföretagare att starta, växa och nå ut med sina produkter och tjänster. Hon medverkar också till att förbättra hela Lidingös företagsklimat, bl a genom sitt engagemang i kommunens näringslivskommite.

Hennes stora hjärta rymmer även ett outtröttligt engagemang för världens barn. Under flera år bidrog hon till nätverkets utveckling genom väl utfört styrelsearbete.

Nu tar hon sats och utbildar entreprenörer i ”De globala målen för hållbart företagande.” Hennes värdedrivna arbete gör att hon ligger i framkant och är en sann förebild. Vi önskar Christina Pihl varmt lycka till!

Årets kvinnliga företagare 2018

Inge har varit en trogen medlem genom åren och alltid ställt upp för andra medlemmar. Inge är en sann vän av Lidingöandan bland företagare som alltid stöttar det lokala näringslivet vid olika inköp. Inge har ett företagsdriv och ett kunnande som gör henne extraordinär och professionell som företagare. I sin utveckling av Lidingö Fysioterapi ser hon till kunden först men värnar även starkt för sina medarbetare så de får chansen att utvecklas i deras respektive företagande. Grattis Inge!

Årets kvinnliga företagare 2017

Ayesha Amilon, hon har en gedigen ekonomiutbildning från London. Hon har jobbat länge på ett svenskt storföretag med export och kontakter med företag i andra länder.

Hon jobbar med finansiering för små och större företags export och import mot bl.a. Afrika och Asien. Hon är även kunnig inom web och webbdesign. Hon har startat och driver sitt eget företag sedan 20 år. Hon är en person som engagerar och inspirerar. Hon är engagerad i kvinnors företagande och har varit mentor vid UF företagen på gymnasiet. Hon är aktiv i vår förening och har suttit med i vår styrelse. Hon har sån bredd och så mycket spännande erfarenheter att vi hoppas att hon kan komma på ett medlemsmöte för att inspirera och berätta mer.

Årets kvinnliga företagare 2016

Christina Sevebo Riis blev Åretsmedlem 2016. Christina driver familjföretag Lidingö Elektriska. Motiveringen var att hon har, ”inom ett mansdominerat område inte bara lyckats förvalta och driva Lidingö Elektriska som ett framgångsrikt företag utan har även under de senaste 5 åren ökat försäljningen från 8 miljoner kronor till över 20 miljoner kronor. Hennes stöd för kvinnliga företagare och företag på Lidingö år mycket uppskattat.” Stort grattis Christina!

LE1

Årets medlemmar 2015: Amanda Schütz & Åsa Johansson från Christinaskolan
Årets Medlem 2014 – Ragna Fagelund – Opus Norden AB
Årets Medlem 2013 – Kerstin Ahne – Kerstin Ahne Market Research
Årets Medlem 2012 – Josefine Davidsson – Josefine Davidsson Silversmide
Årets Medlem 2011 – Ulla Lillkrona – Executive Health Sweden AB
Årets Medlem 2010 – Siv Björkman, Galleri Sjöhästen
Årets Medlem 2009 – Lisbeth Koel, Victorygruppen AB
Årets Medlem 2008 – Susanne Linnander, Lincap AB
Årets Medlem 2007 – Ylva Dalén, Ylva BUS Barn och Ungdom Support
Årets Medlem 2006 – Sissel Sigbladh, Sigbladh Ekonomi
Årets Medlem 2005 – Birgitta Farzaneh, BL Travel
Årets Medlem 2004 – Annelie Persson, Inreda.com och Webbfabriken
Årets Medlem 2003 – Lena Söderlund, Butik Grön
Årets Medlem 2002 – Pia Cronqvist, Cassiopeia GolfClub AB
Årets Medlem 2001 – Camilla Hoffman Simonsson, Hoffman & Co AB
Årets Medlem 2000 – Siv Bergius, Grai & Form
Årets Medlem 1999 – Eva Bäckman, skådespelerska
Årets Medlem 1998 – Ewa Glennow, Marginalen AB
Årets Medlem 1997 – Marianne Stenborg, QUL Utveckling & Ledarskap AB
Årets Medlem 1996 – Sylvia Kjäll, Jigger Mode
Årets Medlem 1995 – Lolita de la Cruz-Gillberg, Gillbeco HB