Kvinnorforetag6
Jättefin stämmning på Kvinnor & Företags jullunch
Årets sista evenemang, vår årliga jullunch var välbesökt. God mat, god stämmning och mycket engagemang från närvarande medlemmar och gäster. Fler bilder finns på vår Facebook sida.


christina pihl
23/11 Frukostmöte – Vi får företag att växa
Tack till alla som kom till frukostmötet idag. Christina Pihl föreläste om marknadskommunikation och hur du med hjälp av rätta kanaler och verktyg får ditt företag att växa. Hon berättade också om hur du kan planera din marknadsmmunikation och vikten av att synas på rätt sätt och ställe. Ayesha Amilon analyserade medlemmarnas hemsidor och visade hur hemsidor kan förbättras så att de blir effektivare som säljverktyg.


Lunch1 - Kopia (2)Inspirerande lunch med åretsmedlemmar Åsa Johansson & Amanda Schütz från Christinaskolan
Våra ”Årets Medlemmar 2015”, Amanda och Åsa, berättade hur de startade Christinaskolan. Det tog 3 år från idèn till att starta en skola blev verklighet. Idag skolan har nästan 500 elever och över 3000 på väntelistan. Amanda och Åsa visade oss också runt på skolan och bjöd på en god lunch i skolans matsal.


Sommarfest
Sommarfest på Högberga Gård
Årets sommarfest var på Högberga Gård. Vi inledde kvällen med en visning av Högberga Gårds egen vinfabrik och vinprovning. Därefter åt vi mycket god mat och drack goda viner. Under kvällen presenterades årets medlemmar, Åsa Johansson och Amanda Schütz från Christinaskolan (se nedan), som gratulerades med blommor och diplom. ‎För fler bilder klicka här.


Christinaskolan
Årets medlemmar 2015
Stort grattis till Åsa Johansson och Amanda Schütz som utsågs till årets medlemmar 2014. Åsa och Amanda grundade Christinaskolan på Lidingö 2013. Redan under 2014 blev skolan utsedd till en av de fem bästa skolorna i Sverige och var nominerade till Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2014 av Institutet för Kvalitetsutveckling och Skolverket – SIQ. Väntelistan för skolan har stigit till över 2500 namn.


which-keywords-do-you-choose
Lunchmöte – Hitta rätt sökord
Tack till alla som deltog i den intressanta och givande diskussionen om hur man identifierar rätt sökord till sina hemsidor och sociala mediesidor för att bäst synas på sökmotorer. Efter mötet åt vi lunch på Scandic Forestas populära restaurang med utsikt över Stockholm. Klicka här för presentationsmaterialet.


Brainstormingmöte
Brainstorming möte på Scandic Foresta
Frukostmöte 24 april blir ett visionsmöte där vi tog upp Kvinnor & Företag och vad våra medlemmar vill ha mer av – ett bra medlemskap. Styrelsen presenterade sig. Vi tog fram förslag på vår vision om Lidingös Näringsliv att presentera för Näringslivskommitten. Många bra idéer och konkreta förslag kom fram som vi ska lägga fram på nästa Näringlivkommittésmöte.


Kvinnorforetag Årsstämma 2015
Årsstämma 2015
Den 24:e mars hade föreningen årsstämma på Scandic Foresta. Sissel Sigbladh från Sigbladh Ekonomi AB utsökes till ordförande för stämman. Birgitta Farzaneh från BL Travel AB utsökes till sekreterare till stämman.


Anki Larsson Viacor AB
16/02 Hållbart ledarskap & hälsa
Anki Larsson, ViaCor AB, är coach och organisationskonsult med lång erfarenhet från ledande befattningar i näringslivet. Hon är övertygad om att människor som mår bra skapar framgångsrika företag. Och för att leda andra måste man kunna leda sig själv.
Utifrån internationell forskning och egen erfarenhet arbetar hon med ett holistiskt perspektiv där ledarens fysiska och psykiska hälsa är en förutsättning för hållbart ledarskap. Det ligger i sin tur till grund för utveckling av självledarskap, effektiva lednings- och arbetsgrupper samt sunda organisationer.


2013-01-13 17-50-49
Frukostmöte med Speedledger
Årets program började med att Victoria Knaller från vår sponsor Speedledger, berättade om deras bokföringsprogram och det senaste i bokföringsvärlden. ”Vilket trevligt gäng ni var idag, nästan så att man blir lite sugen på att starta eget och flytta till Lidingö” skrev hon efter mötet.
Ayesha Amilon/Styrelse